Олексій Дмитрашківський. Джерело: АрміяInform

Росіяни перекинули танкові бригади на один із напрямків: до чого готується ворог

Російські загарбники продовжують штурмові дії в районі Мар'їнки на Донеччині. Водночас на Авдіївському напрямку вони здійснили переміщення танкових бригад.

Про це повідомив керівник об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напряму Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

Так, військовий зазначив, що за минулу добу окупанти здійснили 26 штурмових дій в районі Мар'їнки. Останнім часом ворог почав нарощувати артилерійські обстріли.

"За останню добу обстрілів було 494. Фактично ворог повернувся до тієї чисельності обстрілів, яка була у лютому 2023 року", — повідомив Дмитрашківський.

Керівник об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напряму також додав, що росіяни почали переміщувати танкові бригади в район Авдіївки. За його словами, це свідчить про те, що ворог найближчим часом може використати цю техніку, оскільки останні дві доби ворог штурмував позиції без застосування техніки.

"Можливо, ця техніка, яку перекинули для того, щоб посилити підрозділи, тому що без бронетехніки штурмові дії не мають сенсу. Це просто знищення особового складу", — пояснив він.

Дмитрашківський прокоментував й ситуацію в районі Вугледара. Так, росіяни продовжують обстрілювати місто артилерією та реактивною артилерією. Керівник об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напряму вказав, що позавчорашній потужний обстріл Вугледара може свідчити й про те, що ворог, можливо, й на цьому напрямку буде спробувати проводити штурмові дії.

"Натомість за добу тут ворог втратив понад 200 осіб вбитими та пораненими, 20 одиниць техніки", — повідомив Дмитрашківський.

Нагадаємо, за даними Генштабу, основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — відбито близько 60 атак противника. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 10:51