Фото: Офіс генпрокурора

Росіяни посилили обстріли північних областей: у Міноборони назвали мету ворога

За останній місяць армія Російської Федерації посилила обстріли прикордонних областей — Харківської, Чернігівської та Сумської. Окупанти щодня стріляють по цивільному населенню й інфраструктурі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її даними, у період з 8 по 16 травня російські війська здійснили 162 обстріли вищезазначених областей. Найбільше зазнала обстрілів Сумська область — 110, Чернігівська — 29, Харківська — 23.

Загарбники щодня проводять терористичні акти проти мирного населення з різних видів озброєння, унаслідок чого є загиблі й поранені люди, зокрема, діти. Ворог руйнує також дитячі садочки, лікарні, школи. У Міноборони наголошують, що у такий спосіб ворог намагається не допустити залучення наших захисників на інших напрямках.

"Крім того, артилерійськими та авіаційними ударами у прикордонних областях ворог намагається постійно тримати у напрузі наші війська та не допустити їх залучення на інших напрямках", — зазначила Маляр.

Нагадаємо, унаслідок російського артилерійського обстрілу Дворічної Куп'янського району 15 травня загинули цивільні чоловік і жінка. Ще один чоловік отримав осколкові поранення та був госпіталізований.

У неділю, 14 травня, російські окупанти вдарили по селу Стариця Чугуївського району на Харківщині. Унаслідок обстрілу загинули двоє цивільних людей: 59-річна жінка та 65-річний чоловік. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 13:33