Фото: Одеська ОВА

Росіяни серйозно пошкодили в Одесі Художній музей та водогін (фото, відео)

Під час російської атаки по Одесі ввечері 5 листопада було значно пошкоджено Художній музей, а також водогін й низку будівель. Мешканцям вже надають необхідну допомогу.

Про це повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов, інформує "Суспільне".

"Трохи туди, трохи сюди і могли б ми втратити багато наших зразків, експонатів, дуже відомих у всьому світі. На щастя, цього не сталося", — зазначив мер міста.

Труханов наголосив, що вранці у понеділок районна адміністрація працюватиме для допомоги людям, чиї будинки зазнали пошкоджень внаслідок російської атаки.

"Вранці працюватиме наша районна адміністрація, оформлятиме документи для допомоги всім, хто тут постраждав. Постраждала покрівля житлового будинку, зробимо обстеження і відновлюватимемо, тому що йдемо в зиму. Зараз ситуація не проста, тому що пошкоджено водовід, достатньо високого тиску", — поінформував міський голова.

Обстріл Одеської області 5 листопада

Російські війська ввечері у неділю, 5 листопада, двічі обстріляли Одесу та область. Так, близько 21:00 в обласному центрі лунали вибухи. Пізніше стало відомо, що окупанти випустили з акваторії Чорного моря та направили на регіон протирадіолокаційну ракету Х-31П.

Внаслідок удару росіян по Одесі осколкові поранення отримали п'ятеро людей, їм надано необхідну допомогу.

Нагадаємо, нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що, попри те, що росіяни поновлюють запаси ракет, повернутися до запасів рівня початку 2022 року вони не зможуть. За даними ГУР, це означає, що, якщо рашисти довгий період не б'ють ракетами, то вони не просто чекають, а накопичують цей вид озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 04:27