Фото: "Мілітарний"

Росіяни створили угруповання зі штаб-квартирою у Маріуполі: у британській розвідці розповіли деталі

У Маріуполі від 1 липня 2023 року діє новий Азовський військово-морський округ. Імовірно, це угруповання буде командувати кораблями, які обстрілюють Україну ракетами.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

"Азовський військово-морський округ, швидше за все, зосередиться на підтримці тилових та контрпартизанських завдань, вивільняючи основний ЧФ для зосередження на далеких ударних операціях та направленні морської сили далі за кордон", — кажуть військові експерти.

британська розвідка

Інфографіка: Twitter британської розвідки

Нове угруповання підпорядковується Чорноморському флоту та командуватиме вісьмома бойовими кораблями-ракетоносіями "Калібрів".

У британській розвідці також зазначили, що для Росії Азовське море є важливим, оскільки саме воно може стати альтернативою попвнення запасів збройних сил у випадку, якщо окупанти втратять сухопутний коридор на південь України.

Нагадаємо, росіяни намагаються протидіяти контрнаступу України. Для цього вони стягнули військові формування з усієї країни для протидії. У британській розвідці кажуть, що це порушило сформовану національну стратегію країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 10:43