Росіяни у Бахмуті опинилися фактично у пастці: Маляр розповіла про ситуацію на фронті

Збройні сили України просунулися на Бахмутському напрямку. Наразі окупанти в самому Бахмуті перебувають фактично у пастці.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"На Бахмутському напрямку на південному флангу є просування по декількох ділянках — більше кілометра", — йдеться у заяві.

Вона зазначила, що у самому Бахмуті російські загарбники потрапили фактично у пастку. Зокрема, ЗСУ максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін. 

Крім того, сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Скрізь тривають гарячі бої.

"Наші закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", — наголосила заступниця міністра оборони.

До того ж, за словами Маляр, наші оборонці фактично перемолочують там зараз техніку та озброєння ворога, знищують склади зброї, вражають місця компактного знаходження російських військових — відчутно зменшуючи таким чином наступальні та оборонні спроможності ворога. Через значні втрати ворога у живій силі на Півдні деякі ворожі підрозділи відмовляються від участі у бойових діях. 

"Співвідношення безповоротних втрат на Півдні  1 до 5,3. Тобто у ворога на Півдні гине військовослужбовців у 5,3 раза більше ніж у нас", — резюмувала Маляр.

Нагадаємо, за даними Генштабу, практично по усій лінії фронту точаться запеклі бої між Збройними силами України та російськими загарбниками. Окупанти зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 20:50