Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Андрющенко Time

Росіяни у Маріуполі привласнюють квартири мешканців

Російські загарбники в окупованому Маріуполі Донецької області активно відбирають квартири місцевих мешканців. Щоб "легалізувати" свої злочини, вони створили спеціальні комісії, які визнають житло "безхозним".

Про це повідомляє "Слідство.Інфо", на яке посилається Маріупольська міська рада.

За останніми даними, таких об’єктів у місті нараховується вже майже 200. До відібраного житла намагаються заселити росіян. Окупаційна пропаганда активно поширює рекламу про продаж житла у Маріуполі. З’явилися вже й так звані рієлтори. За їхніми словами, квартири купують жителі Донецька, Луганська та росіяни.

"Приїжджають навіть з Сибіру. Їм подобається "морський бриз", кажуть спеціалісти з продажу", — йдеться у сюжеті.

Журналісти розповідають історії вчительки на ім'я Галина, якій довелося рятуватися з блокадного Маріуполя. Окупанти вимагали доступ до квартири, щоб нібито перевірити труби, електрику. Жінка передала ключі сусідці. Згодом помешкання передали жінці з трьома дітьми. 

"Вона сказала, що їй квартиру цю віддали", — розповіла пані Галина. 

Для росіян зводять й іпотечні будинки. А ось маріупольців намагаються виселити на околиці міста. Таким чином загарбники проводять відкриту русифікаторську політику перетворюючи український Маріуполь на "русский курорт".

Нагадаємо, раніше маріупольці показали свої квартири після "ремонту" окупантів. Мешканці зазначають, що стелі — у напіваварійному стані, а стіни осипаються. Так звані "ремонти" рашисти роблять для картинки, аби показувати на пропагандистських каналах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 01:43