Фото: білоруські ЗМІ

Росіяни вчитимуть білоруських військових збивати безпілотники, — Центр нацспротиву

Білоруських військових вчитимуть протидіяти атакам безпілотникiв. До кордону вже стягують станції РЕБ, а також прикордонні війська РБ закупили у росіян системи спостереження типу Муром-П та Муром М.

Про це розповіли у Центрі національного спротиву.

"За інформацією місцевого підпілля, для тренувань та інструктажу до республіки прибули фахівці зі ЗС РФ та від виробників обладнання. Основною метою є навчити білоруських військових протидіяти БПЛА", — йдеться у повідомленні.

Додамо, раніше британська розвідка повідомляла, що у міністерстві оборони Білорусі оголосили про навчання однієї із військових бригад поблизу польсько-литовського кордону. Тренуватимуть білоруських воїнів інструктори із ПВК "Вагнера".

Відомо, що участь в навчаннях візьме 6-а окрема гвардійська механізована бригада. Тренування відбудуться в районі Гродно на північному заході Білорусі. При цьому у Білорусі зазначають, що інструктори будуть враховувати досвід війни в Україні.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що група "Вагнера" продовжує зберігати присутність на об'єктах у Білорусі, і статус її відходу до Росії, за чутками, залишається незрозумілим. На супутникових знімках, зроблених 9 серпня, видно значну кількість машин у таборі найманців у білоруському селі Цель, і може навіть вказувати на те, що в період з 1 по 9 серпня на базу прибуло більше машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 16:33