Фото: Вікіпедія

Росіяни відправили свій фрегат до берегів Катару: названо причину

До катарського порту Хамад зайшов російський фрегат "Маршал Шапошников" для участі в оборонній виставці DIMDEX-2024. Він який є носієм ракет "Калібр" та "Циркон".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

За даними джерела, фрегат пробуде в Катарі кілька днів, під час виставки його зможуть відвідати учасники та гості міжнародного заходу.

"На причалі відбулася церемонія зустрічі російського бойового корабля, у якій взяли участь представники посольства РФ у Катарі, а також офіцери військово-морських сил приймальної сторони", — пишуть росЗМІ.

Провальний запуск крилатих ракет "Калібр"

У квітні 2021 року в рамках випробувальних пусків крилатих ракет "Калібр-НК" з борту модернізованого великого протичовнового корабля "Маршал Шапошников" ВМФ Росії сталася надзвичайна ситуація. Одна з крилатих ракет, запущена з корабля, який проходив модернізацію з метою розміщення на своєму борту цього озброєння — відмовила.

Цікаво, що терміни здачі корабля в експлуатацію регулярно зрушувалися через технічні й технологічні проблеми, що виникали в ході модернізації, а також регулярних надзвичайних подій.

Нагадаємо, вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.03.2024 10:03