Фото: "Вікіпедія"

Генштаб підтвердив знищення російського десантного корабля "Цезар Куніков"

Вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Telegram.

"Збройні сили України спільно із підрозділами Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили великий десантний корабель окупантів — "Цезар Куніков", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у момент ураження ворожий корабель перебував в територіальних водах України поблизу Алупки.

знищення Цезаря Кунікова
Інфографіка: Генеральний штаб ЗСУ

Інших подробиць спецоперації військові поки не повідомляють.

Зазначимо, що вночі рашисти заявили про атаку безпілотників у районі Чорного моря й нібито роботу протиповітряної оборони. Місцеві пабліки із посиланням на слова очевидців зазначали про потужні вибухи одразу у декількох містах й спалахи у морі. В Алупці від вибухової хвилі відчинялися вікна, а в Сімеїзі чули тривогу на кораблі. Також зі сторони моря було чути кулеметні черги. Жителі півдня Криму помітили біля селища Форос російський вертоліт Ка-27. Він призначений для пошуково-рятувального забезпечення польотів. 

Українські ЗМІ із посиланням на джерела у ГУР вказували, що було атаковано великий десантний корабель "Цезар Куніков" у Чорному морі.

Нагадаємо, 13 лютого у тимчасово окупованому Криму також лунали вибухи. "Бавовну" було чути у Джанкойському районі.

Командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа раніше заявляв, що Кримський міст, який країна-агресорка збудувала незаконно, буде зруйнований вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 09:36