Фото: armyinform.com.ua

Росіяни випустили кілька груп "шахедів" з окупованого Криму: куди рухаються ворожі дрони

Ввечері 11 грудня російські загарбники випустили по Україні декілька груп ударних дронів-камікадзе типу "шахед". Під загрозою Одеська область.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України. За інформацією військових, група "шахедів" рухалася у напрямку Одещини з акваторії Чорного моря. 

"Увага! Зафіксовано пуски кількох груп "шахедів" з Криму! Напрямок руху — на Одещину (курс може змінюватись)", — йдеться у повідомленні. 

Військові закликали не ігнорувати повітряну тривогу. Станом на 19:10 мапа тривог має такий вигляд:

Мапа з сайту alerts.in.ua

Зауважимо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат раніше пояснював, що тривалість оголошених повітряних тривог в Україні тепер суттєво збільшилась. Це насамперед пов'язано з тим, що російська армія під час тренувальних польотів МіГів почала виконувати інші завдання. Раніше, за його словами, коли МіГи злітали, повітряна тривога лунала приблизно 20 хвилин. Тоді росіяни відпрацьовували зліт та посадку, тренувальні польоти. Також були 1,5-годинні тривоги — це час, коли МіГ-31 відпрацьовує пальне. Літає, поки не витратить усе пальне, і повертається на базу. Зараз ворог інші завдання ставить перед собою — це відпрацювання дозаправлення в повітрі.

Нагадаємо, у ніч на 11 грудня 2023 року окупанти атакували Україну безпілотниками типу "Shahed". За даними Повітряних сил, було зафіксовано пуски 18 ударних БпЛА. Усі ворожі безпілотники були знищені протиповітряною обороною у зоні відповідальності повітряного командування "Південь". Більшість — у Миколаївській області. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 19:10