Фото з соцмереж

Росіяни випускали по Україні "шахеди": для яких областей оголошували небезпеку

У ніч на п'ятницю, 10 жовтня, російські загарбники випускали по Україні ударними дронами-камікадзе. У деяких областях оголошували повітряну тривогу.

Військові Повітряних сил ЗСУ спершу повідомляли про загрозу для Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей. Пізніше загроза для Кіровоградщини та Вінниччини була скасована, водночас з'явилася небезпека для Київської області. 

Оновлено 03:05. Близько третьої ночі загрозу ударів дронами зафіксували на Чернігівщині. У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що "шахеди" у повітряному просторі області й по них працюють сили ППО.

Оновлено 04:04. Повітряні сили оголосили відбій загрози ударних БпЛА.

Останнім часом рашисти все частіше атакують безпілотниками західні області. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що їх складно збивати у цьому регіоні, адже вони летять групою, а потім розділяються на підгрупи. "Шахеди" летять із різних напрямків, притискаючись до землі. Він наголошував, що у західних областях України саме місцевість найбільше впливає на виявлення ворожих безпілотників мобільними вогневими групами через неоднорідність ландшафту, адже час на виявлення та збиття дронів значно скорочується.

Нагадаємо, у військовій розвідці на сьогодні не фіксують активних постачань Ірану дронів-камікадзе "Шахед" Росії. Однак Тегеран, кажуть у ГУР, все ще може відправляти Москві незначні партії готових БпЛА. 

Водночас представник розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький вказував, що частково розпочались роботи з виготовлення дронів на заводі в Єлабузі, однак Кремль планує на цьому підприємстві розгорнути масштабне виробництво. Нині там відбувається лише кінцева збірка дронів-камікадзе, так званих "Герань-2". Проте по Росії працюють й інші, суміжні заводи, що поставляють комплектувальні для цих ударних дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 02:41