Фото: росЗМІ

Росіяни вивели у Чорне може надводні ракетоносії: скількома "Калібрами" може атакувати ворог

У суботу, 23 вересня, армія країни-агресорки збільшила кількість кораблів у Чорному морі. На бойовому чергуванні перебувають два надводні ракетоносії.

Про це повідомила прес-служба Сил оборони Півдня. 

За даними військових, в акваторії моря перебуває один із малих ракетних кораблів проекту "Буян-М" і фрегат "Адмірал Макаров". Їх спорядження сягає до 16 ракет типу "Калібр".

"Рівень ракетної загрози значно підвищено. Будьте уважні до сигналів повітряних тривог. Оперативно переходьте до укриття", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше керівниця прес-центру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк попереджала, що росіяни накопичують високоточні ракети "Калібр" для ударів по Україні восени-взимку. Саме ці ракети країна-агресорка застосовувала для ударів по критичній інфраструктурі України минулого року.

Додамо, російські окупанти під час масованого ракетного обстрілу України 21 вересня пошкодили енергооб’єкти в західному та центральному регіонах України. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях.

Своєю чергою виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що енергетична система України може пройти зиму в нормальному режимі, якщо не брати до уваги фактор можливих обстрілів. До того ж протиповітряна оборона України намагатиметься максимально збиватиме дрони та ракети, щоби зберегти відновлену за останні пів року інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2023 13:19