Запорізька АЕС. Джерело: "Енергоатом"

Росіяни зареєстрували військову частину на території Запорізької АЕС

Окупанти зареєстрували військову частину на території Запорізької атомної електростанції, яка розташована в окупованому Енергодарі. Юридична адреса ЗАЕС збігається з юридичною адресою військової частини Росгвардії.

Про це повідомляє "Центр журналістських розслідувань", посилаючись на дані російського державного реєстру.

"Військова частина №6945 (ІПН 9001028566), зареєстрована 30 липня 2024 року в окупованому Енергодарі за адресою вул. Промислова, 133. Саме за цією адресою розташовані промислові потужності найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції", — йдеться у повідомленні.

У російському реєстрі доступ до даних про керівника військової частини обмежений, проте є дані про засновника. Так, права засновника виконує Федеральна служба військ Національної гвардії РФ.

"Центр журналістських розслідувань" зазначає, що у такий спосіб Москва намагається легітимізувати перебування своїх військових на території захопленої атомної електростанції.

Нагадаємо, раніше МАГАТЕ повідомляло, що на Запорізькій атомній електростанції кілька безпілотників атакували підстанцію, поранивши працівників і спричинивши лісові пожежі. Наголошується, що експерти МАГАТЕ, які працюють на станції, повідомили, що бачили густий дим та чули вибухи поблизу розподільчої станції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 10:46