Фото ілюстративне. Джерело: korrespondent

Росіяни збили свій літак під Токмаком: британська розвідка розповіла деталі

28 вересня 2023 року російські сили протиповітряної оборони, ймовірно, збили один зі своїх власних багатоцільових бойових літаків Су-35С FLANKER M над Токмаком. Це сталося приблизно за 20 кілометрів від лінії фронту.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Хоча Росія втратила близько 90 літаків від початку вторгнення, це, ймовірно, лише п’ята втрата Су-35С, найсучаснішого російського бойового літака, який широко поширений на озброєнні", — зазначили британські розвідники.

У розвідці Великої Британії додали, що Токмак добре укріплений окупантами, там розміщується російський штаб, з якого командують однією з найзапекліших ділянок фронту.

"Ці штаби, як правило, захищаються спеціальними системами ППО малої та середньої дальності. Майже напевно вони перебувають у дуже високому стані готовності, оскільки Україна продовжує завдати ефективні глибокі удари по таких місцях", — наголосили в Міністерстві оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що у вівторок, 12 вересня, на території Російської Федерації впав бомбардувальник Су-24. Він зазнав катастрофи у Волгоградській області. За попередніми даними, військовий літак впав у Калачівському районі за п'ять кілометрів від хутора Лошки — на борту були два члени екіпажу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 09:25