Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Росіяни знову атакують "шахедами": де оголошено повітряну тривогу

Пізно ввечері у понеділок, 18 грудня, російські загарбники випустили по Україні ударні дрони-камікадзе. Ворожі "шахеди" прямують у північно-західному напрямку.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

О 23:39 військові вказали, що групи ворожих БпЛА рухаються з Херсонщини у північно-західному напрямку (Миколаївська/Дніпропетровська області). Вже за десять хвилин вони оновили інформацію й додали, що дрони у повітряному просторі розділилися на дві групи:

  • на межі Херсонської/Дніпропетровської — у напрямку Кривого Рогу;
  • у районі Бериславського району Херсонщини — в напрямку Миколаївщини.

Пізніше Повітряні сили наголосили, що "шахеди" вже на Дніпропетровщині (Широківський район) й рухаються у північно-західному напрямку (Кіровоградська область), а також — на Миколаївщині (Баштанський район): БпЛА прямують також у напрямку Кіровоградської області.

мапа тривог
Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, раніше експерт з бойової радіоелектроніки та військовослужбовець ЗСУ Сергій Флеш розповідав про те, що російські загарбники начиняють дрони-камікадзе типу "шахед" потужнішою бойовою частиною. Вороги вдосконалили ударний безпілотник майже 40 кілограмами термобаричного заряду із трьома підривниками. Цей заряд може "вразити велику територію підстанції чи складів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 00:15