Колаж TrueUA

Росіяни знову обстрілюють "шахедами": загроза для Києва та більшості областей (мапа)

У ніч на суботу, 14 вересня, у столиці та більшості областей оголошено повітряну тривогу. Небезпека пов'язана із загрозою ударних безпілотників.

За інформацією Повітряних сил, в Одесі й Чорноморську працює протиповітряна оборона по дронах. Водночас для Броварів (Київщина) оголошено підвищену небезпеку через "шахеди".

Станом на 01:45 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Зазначимо, що останніми місяцями російські ударні безпілотники все частіше залітають у повітряний простір країн НАТО. Зокрема, у серпні й на початку вересня "шахеди" перетинали повітряний простір Румунії, Польщі та Латвії. Як відомо, 7 вересня у Латвії, в Резекненському краї на Сході країни, розбився російський військовий безпілотник. Після цього Міністерство закордонних справ Латвії викликало тимчасового повіреного у справах посольства Росії та висловило категоричний протест у зв’язку з цією подією.

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони вважають, що такими провокаціями Кремль намагається дестабілізувати ситуацію в країнах НАТО та залякувати населення цих країн загрозою прямого збройного конфлікту з Росією.

Крім цього, російські дрони систематично перетинають повітряний простір Білорусі. Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявляв, що Білорусь раніше звинувачувала Україну у запуску безпілотників, які порушували її повітряний простір. Проте, коли у білоруському повітряному просторі з'явились російські "шахеди", у Мінську вирішили це замовчувати. Так, за інформацією моніторингової групи "Беларускі Гаюн", лише протягом серпня на територію Білорусі залетіло 12 ударних безпілотників типу — один з них був збитий авіацією РБ.

Нагадаємо, у ніч на 13 вересня російські загарбники також атакували територію України ударними безпілотниками типу "Шахед". Сили протиповітряної оборони збили 24 ворожих дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2024 01:45