Фото: Генштаб ЗСУ

Один БпЛА ще залишається в українському небі: як вночі відпрацювала ППО по російських "шахедах"

У ніч на 13 вересня російські загарбники атакували територію України ударними безпілотниками типу "Шахед". Сили протиповітряної оборони збили 24 ворожих дрони.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Військові зазначили, що у ніч на п'ятницю противник атакував Україну 26 ударними БпЛА типу Shahed з Приморсько-Ахтарська — РФ та Чауда — окупований Крим.

"У результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними військами, підрозділами мобільних вогневих груп та РЕБ Сил оборони України збито 24 ворожих ударних БпЛА у межах Миколаївської, Одеської, Хмельницької та Івано-Франківської областей", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Варто зазначити, що станом на 09:00 один ворожий безпілотник ще залишається в повітряному просторі, а бойова робота військових триває.

У ніч на 13 вересня російські загарбники атакували територію України ударними безпілотниками типу "Шахед"

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, 12 вересня російські терористи здійснили ракетну атаку на судно у Чорному морі, яке перевозило пшеницю для Єгипту. Внаслідок ворожого обстрілу люди не постраждали. Президент України відреагував на обстріл та оприлюднив фото наслідків.

За даними Bloomberg, ціни на пшеницю у світі підскочили до найвищого рівня за останні два місяці. Це пов'язують з атакою Росії на судно у Чорному морі, яке перевозило зерно.

Варто зазначити, що у Харкові внаслідок ворожого удару 12 вересня по приватному сектору пошкоджено багато будинків. Четверо людей звернулися до лікарів по допомогу.

Також 12 вересня російські терористи також двічі атакували селище Борова на Харківщині. Двоє людей загинули, ще сім отримали поранення. Серед постраждалих — троє рятувальників, які у момент обстрілу ліквідовували пожежу, яка виникла внаслідок попередньої атаки.

Станом на ранок 13 вересня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель. Судно є носієм крилатих ракет "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 09:58