Обстріл судна у Чорному морі. Фото: Telegram Володимира Зеленського

Рашисти вдарили по судну із українською пшеницею для Єгипту: Зеленський показав фото

У четвер, 12 вересня, російські терористи здійснили ракетну атаку на судно у Чорному морі, яке перевозило пшеницю для Єгипту. Внаслідок ворожого обстрілу люди не постраждали.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Також він опублікував фото наслідків.

"Російська ракета проти вантажу пшениці для Єгипту. Сьогоднішній удар у Чорному морі — по звичайному цивільному судну", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За словами гаранта, ворог здійснив ракетну атаку одразу після виходу судна з українських територіальних вод. На щастя, обійшлося без людських втрат.

"Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки. Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу", — підкреслив президент.

Зеленський зазначив, що постачання продовольства до країн Африки та регіону Близького Сходу є критичним. Україна надалі робитиме все для захисту портів і Чорного моря, щоб постачати зерно на глобальний ринок. Проте зараз дуже необхідна реакція світу на російський терор, адже продовольча безпека не має бути мішенню для ракет.

"Це справжній пріоритет для України — захист життя, і так само це має бути пріоритетом для кожної країни. Очікуємо на реакцію світу. Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет", — підсумував гарант.

Нагадаємо, 12 серпня російські окупанти вдарили по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині. Відомо про трьох загиблих та двох поранених людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2024 16:42