Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Росію відкинули на 15 років назад: які аргументи наводить Україна для допомоги від США

Україна та Білий дім прагнуть переконати американських законодавців. Вони апелюють даними розвідки США щодо втрат Росії в необхідності додаткового фінансування України.

Про це повідомив The Washington Post. Журналісти поспілкувалися з деякими анонімними сенаторами, які вважають, що існує "делікатна лінія, якою намагаються ходити як Україна, так і Білий дім".

Таким чином вони акцентують на тому, що Київ потребує оперативної допомоги, але водночас нагадують про ефективність минулої допомоги, яка послабила потенціал Росії.

Співрозмовник The Washington Post, який обізнаний з розсекреченою оцінкою американських розвідників, сказав, що Росія втратила близько 87% особового складу і 63% танків, які мала в лютому 2022 року. Через це війна проти України на 15 років відкинула здатність Росії модернізувати свої сухопутні сили.

"За оцінками США, втрата такої кількості броньованих бойових машин змусила росіян "звернутися" до радянських запасів та все частіше використовувати моделі 1970 років", — зазначили журналісти.

Нагадаємо, що CNN раніше повідомив із посиланням на розсекречену оцінку розвідки США, яку надали Конгресу, що Росія втратила дві третини танків від тих, які вона мала до початку вторгнення в Україну. За цими даними, з 360 тисяч військових, які увійшли до України, Росія втратила на полі бою 315 тисяч. Із 3 500 танків — втрачено 2 200. Також українські сили знищили 4 400 із 13 600 бойових машин піхоти та бронетранспортерів, що складає 32% втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 19:40