Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Розвідка США оприлюднила таємні цифри втрат сухопутних військ Росії та її танків

Росія втратила 87% від загальної кількості сухопутних військ та дві третини танків від тих, які вона мала до початку вторгнення в Україну.

Про це повідомив CNN із посиланням на розсекречену оцінку розвідки США, яку надали Конгресу.

За цими даними, з 360 тисяч військових, які увійшли до України, Росія втратила на полі бою 315 тисяч. Із 3 500 танків — втрачено 2 200. Також українські сили знищили 4 400 із 13 600 бойових машин піхоти та бронетранспортерів, що складає 32% втрат.

"Станом на кінець листопада Російська Федерація втратила понад чверть своїх запасів техніки сухопутних військ, які існували до вторгнення", — йдеться в повідомленні.

Однак, за інформацією американської розвідки, попри важкі втрати в живій силі та техніці, Путін сповнений рішучості просуватися вперед.

"Український контрнаступ восени застопорився, й офіційні особи США вважають, що Київ навряд чи досягне якихось серйозних успіхів у найближчі місяці", — зазначили в розвідці США.

Нагадаємо, що, за інформацією британської розвідки, російські війська загалом мають проблеми під час наступу в темну пору доби. Численні звіти учасників бойових дій висвітлюють цю тенденцію з початку війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 19:18