Фото: Генштаб ЗСУ

В окупантів серйозні проблеми при веденні бойових дій уночі, — британська розвідка

Російські війська, швидше за все, мають проблеми під час наступу у темну пору доби. Численні звіти учасників бойових дій висвітлюють цю тенденцію з початку війни.

Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

Наприкінці листопада 2023 року користувач соцмережі, який представився російським військовим та проходить службу у Херсоні, наголосив на нестачі окулярів нічного бачення та камер для зйомок в умовах слабкого освітлення для безпілотних літальних апаратів.

Це обладнання часто займає високі позиції в списках, яке російські підрозділи запитують у своїх сімей і прихильників. Українські війська часто оснащувалися приладами нічного бачення від міжнародних партнерів. Проблема Росії також, ймовірно, має культурний елемент: під час військових навчань рідко акцентують на нічних навчаннях.

Як правило, йдеться про денні заходи, щоб справити враження на старших офіцерів, які приїжджають з візитом. На противагу цьому, російський солдат стверджував, що українські сили "пересуваються переважно вночі".

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, окупаційним військам вдалось просунутись на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна і в районі Авдіївки. Успіхи росіян супроводжуються великими втратами техніки та особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 12:31