Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти досягли успіху на двох важливих напрямках фронту: зведення ISW

Окупаційним військам вдалось просунутись на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна і в районі Авдіївки. Успіхи росіян супроводжуються великими втратами техніки та особового складу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

Російські війська 11 грудня продовжували наступальні дії на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна і незначно просунулися. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 грудня, показують, що армія РФ незначно просунулася на південний схід від Діброви (7 кілометрів на південний захід від Кремінної). 

За даними Генштабу, українські сили відбили щонайменше чотири російські атаки на Куп’янському напрямку в районі Синьківки (9 кілометрів на схід від Куп’янська) та Петропавлівки (7 кілометрів на схід від Куп’янська) та щонайменше п’ять російських атак на Лиманському напрямку поблизу Макіївки (23 кілометри на північний захід від Кремінної) і Терни (17 кілометрів на захід від Кремінної).

Мапа ISW

Своєю чергою командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російські війська ведуть наступальні дії на Куп'янському напрямку в районі Лиману Першого (12 кілометрів на північний схід від Куп'янська), Новоселівського (14 кілометрів на північний захід від Сватового), Стельмахівки (15 кілометрів на північний захід від Сватового) і в Лимані.

Генерал також зазначив, що російські військові перекидають поблизу Синьківки штурмові підрозділи, які раніше були в резерві.

Також 11 грудня російські війська продовжували наступ у районі Авдіївки й останнім часом незначно просунулися. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 грудня, показують, що окупаційні війська незначно просунулися на схід від Степового (3 кілометри на північний захід від Авдіївки). 

Російські військові блогери заявили, що російські сили здійснили тактичний наступ у районі залізниці біля Степового та на півночі Степового. 

Окрім цього, 11 грудня росіяни продовжували наступальні дії на захід і південний захід від міста Донецьк і, як повідомляється, просунулися. Російські військкори стверджували 10 і 11 грудня, що їхні війська просунулися в північно-західній Мар’їнці (безпосередньо на захід від Донецька), але українські війська все ще утримують позиції в населеному пункті.

Українські сили продовжували проводити наземні операції поблизу Кринок (30 кілометрів на північний схід від міста Херсона та 2 кілометри від річки Дніпро) на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські військові блогери стверджували, що українські сили зміцнили позиції в районі на південь від Кринок і що українські війська скористалися поганою погодою, щоб транспортувати 30-50 осіб особового складу на східний берег.

Нагадаємо, командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявив, що російські загарбники продовжують вести наступальні операції на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Водночас окупанти намагаються заблокувати Куп’янськ, захопивши село Синьківка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 05:59