Фото: bilopillia.city

Генерал Сирський розповів про плани окупантів щодо Куп'янська: РФ втрачає живу силу та перекидає резерви

Російські загарбники продовжують вести наступальні операції на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Водночас окупанти намагаються заблокувати Куп’янськ, захопивши село Синьківка.

Про це у Telegram повідомив командувач Сухопутними військами Олександр Сирський.

"Щоб створити умови для блокування Куп’янська противник намагається захопити силами штурмових рот населений пункт Синьківка", — сказав генерал.

Під час кривавих штурмів росіяни зазнають значних втрат у живій силі.

"У зв’язку з чим ворог почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві", — зауважив Сирський.

Також окупанти ведуть активні наступальні дії на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та у напрямку Сіверська.

Яка ситуація на Лиманському напрямку

На даному відтинку фронту ворог наступає, щоб витіснити ЗСУ за річку Чорний Жеребець та з району Серебрянського лісництва.

"Проводить безрезультатні штурмові дії на напрямку Житлівка, Терни та постійно здійснює переміщення особового складу з території РФ для доукомплектування штурмових підрозділів", — заявив генерал Сирський.

Що відбувається у районі Бахмута

Значні зусилля рашисти зосереджують на Бахмутському напрямку північніше та західніше від Бахмута. Для штурмових дій вони використовують повітряно-десантні підрозділи, частини спеціального призначення та 200-ї окремої мотострілецької бригади північного флоту.

"Попри складні умови та безперервні наступальні дії окупантів наші воїни стійко утримують займані рубежі", — додав Сирський.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили чотири атаки ворога в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області. 

На Лиманському напрямку наші захисники відбили п'ять атак ворога в районах Тернів, Веселого Донецької області та Макіївки Луганської області. 

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 13 атак ворога в районах Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що вимога представника міністерства зовнішніх справ Російської Федерації Марії Захарової щодо виведення Україною своїх військ з "російської території" як необхідної передумови для завершення війни передбачає, що максималістські цілі Росії мають на меті контроль над усіма чотирма областями, частини яких вона незаконно анексувала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 12:25