Фото: Закарпатська обласна прокуратура

Розслідування справи про підрив гранат у сільраді на Закарпатті завершили. Що загрожує депутату?

Служба безпеки України завершила розслідування у справі про підрив гранат під час засідання сільради на Закарпатті. Обвинувальний акт щодо депутата сільської ради, якого підозрюють у скоєному, передано до суду.

Як повідомляє прес-служба СБУ, 15 грудня 2023 року він підірвав у сесійній залі Керецьківської сільради три бойові осколкові гранати РГД-5 та Ф-1. Внаслідок вибухів 26 людей, включно з депутатом, отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Двоє поранених згодом померли.

За даними слідства, у той день підозрюваний спробував повпливати на прийняття рішень із кадрових та бюджетних питань, які ухвалювало керівництво громади. Коли досягнути поставленої мети йому не вдалося, він ненадовго вийшов з приміщення сесійної зали, щоб привести гранати в бойову готовність. Коли він повернувся у приміщення, то дістав з кишень боєприпаси та почергово жбурнув на підлогу приміщення, у якому перебував майже повний склад депутатського корпусу сільради.

Натепер зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувачення на підривника за двома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей);
  •  ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Нагадаємо, 10 квітня Служба безпеки України оголосила про заочну підозру колаборанту з Бериславського району. Під час тимчасової окупації правобережжя Херсонщини він допомагав загарбникам виявляти місцевих українських патріотів, у тому числі учасників АТО та ветеранів ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.04.2024 11:46