Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Розстріл брата та сестри окупантами на Сумщині: прокуратура повідомила деталі

Двоє мирних мешканців Сумщини загинули внаслідок обстрілу окупантами. Обласна прокуратура розпочала розслідування щодо цього випадку.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством, за відповідною статтею Кримінального кодексу України", — йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що вранці 27 січня 2024 року окупанти обстріляли транспортний засіб із цивільними, які їхали дорогою між двома селами Хотінської громади Сумського району. 54-річний чоловік, який перебував за кермом, і його 68-річна сестра загинули.

"Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки обстрілу. Досудове розслідування здійснює Управління Служби безпеки України в Сумській області", — зазначили в Офісі генерального прокурора.

Нагадаємо, що в суботу вранці, 27 січня, ворожа розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Вони проживали у селі Андріївка, що розташоване у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

Про це у Telegram повідомила Сумська обласна військова адміністрація. В ОВА висловили співчуття рідним та близьким загиблих та закликали громадян евакуюватись з небезпечної території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 20:09