Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

На Сумщині ворожа ДРГ розстріляла брата і сестру, — ОВА

У суботу вранці, 27 січня, ворожа розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Вони проживали у селі Андріївка, що розташоване у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

Про це у Telegram повідомила Сумська обласна військова адміністрація. В ОВА висловили співчуття рідним та близьким загиблих та закликали громадян евакуюватись з небезпечної території.

"Вкотре звертаюсь до жителів п'ятикілометрової зони з проханням про евакуацію. Цей процес вже триває не перший місяць, допомога надається на кожному етапі. Російські терористи продовжують вбивати мирне населення. Евакуювавшись з небезпечних територій ви збережете своє життя", — наголосив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Нагадаємо, у червні минулого року неподалік російського кордону на Сумщині окупанти розстріляли шістьох лісівників. Загиблі були віком від 31 до 50 років.

Раніше командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв заявив, що російські загарбники не припиняють атак на територію Сумщини. Окрім бойових дій із застосуванням різних видів озброєння, ворог намагається проводити диверсійну діяльність на території області.

Днями командувач повідомляв про створення контрдиверсійних резервів, які за потреби протягом лічених хвилин мають прибути в район виявлення противника для його подальшої ліквідації.

Також Сергій Наєв розповідав, що від початку 2024 року російські диверсійно-розвідувальні групи п'ять разів намагалися зайти на прикордоння Чернігівської та Сумської областей. Останнім часом зростання рівня загрози на Київському напрямку військове командування не спостерігає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 12:10