Фото: Дмитро Лубінець / Telegram

Розстріл цивільних у Селидовому: Лубінець скерував листи до Червоного Хреста й ООН

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до міжнародних організацій щодо ймовірного розстрілу двох жінок у місті Селидове Донецької області.

У своєму Telegram-каналі омбудсмен розповів, що ймовірний розстріл двох жінок окупантами у Селидовому — це воєнний злочин.

"Сьогодні у соціальних мережах зʼявилася інформація, що росіяни ймовірно вбили мирних жителів у місті Селидове. Якщо будуть доведені факти злочину — це не тільки порушення прав людини, це грубе порушення законів та звичаїв війни, Женевської конвенції про поводження з військовополоненими", — наголосив Лубінець.

За його словами, винних необхідно притягнути до відповідальності. Він також наголосив, що негайно скерував листи до міжнародних організацій, зокрема, в ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста. 

"РФ вчиняє злочини кожного дня в Україні! Агресора потрібно зупинити зараз! Злочинців потрібно покарати вже зараз!" — резюмував омбудсмен.

Нагадаємо, 27 жовтня в Офісі генерального прокурора України повідомили, що у Селидовому Донецької області російські загарбники розстріляли двох цивільних жінок. Також вони обстріляли цивільний автомобіль і поранили людину. Вбивства відбувалися вже після взяття під контроль цих територій противником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2024 18:55