Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб Збройних сил України

У британській розвідці пояснили, як РФ планує використати ймовірне захоплення Селидового

Російські окупанти просунулися у місті Селидове Донецької області. Населений пункт розташований за 13 кілометрів від великого логістичного центру міста Покровська

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки. Наразі у центрі міста йдуть бої.

За даними розвідки, Селидове є останнім великим міським районом, який прикриває південний фланг Покровська та шосе Е50, що зв'язує Селидове з Покровськом.  Зазначається, що від початку жовтня темпи просування окупантів у напрямку Покровська суттєво сповільнилися. Наразі російські війська перебувають за сім кілометрів від цього міста.

"Росія, ймовірно, планує використовувати шосе E50 як другорядний маршрут просування до Покровська, якщо Селидове буде захоплене", — наголосили у британській розвідці.

британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше у британській розвідці повідомляли, що українські удари по об'єктах у тимчасово окупованому росіянами Криму все більше знижують військовий потенціал загарбників на півострові. Під удари потрапляли аеродроми, командні центри, нафтобази, системи протиповітряної оборони та Кримський міст.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 14:55