Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Окупанти вбивають мирних громадян у Селидовому, — Офіс генпрокурора (фото)

У Селидовому Донецької області російські загарбники розстріляли двох цивільних жінок. Також вони обстріляли цивільний автомобіль і поранили людину. Вбивства відбувалися вже після взяття під контроль цих територій противником.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України. Там зазначили, що за фактами вбивства окупантами мешканців Селидового та розстрілу цивільного автомобіля розпочато розслідування.

"У неділю, 27 жовтня, в декількох Telegram-каналах опубліковано інформацію про вбивства окупантами мирних мешканців у Селидовому. На оприлюдненому відео зафіксовано, як представники військ держави-агресора, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено", — розповіли прокурори.

Вони додали, що після цього на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. За попередньою інформацією, це сталося 24 жовтня.

"Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, є тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства відбувалися вже після взяття під контроль цих територій противником. Зараз тривають невідкладні слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв окупантів", — підсумували в Офісі генерального прокурора України.

Нагадаємо, декілька днів тому, британська розвідка повідомляла, що російські окупанти просунулися в Селидовому Донецької області. Населений пункт розташований за 13 кілометрів від великого логістичного центру — Покровська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2024 13:57