Фото: ДБР

Розтрата майже 1 млрд грн: екс-заступника міністра оборони викрили на ще одній корупційній схемі

Працівники Державного бюро розслідувань спільно із Службою безпеки України повідомили про нову підозру колишнім заступнику та начальнику департаменту Міноборони у розтраті майже 950 мільйонів гривень. Також оголосили про підозру екс-начальнику одного з управлінь матеріального забезпечення Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров’я наших воїнів на передовій", — йдеться у повідомленні.

У наслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 мільйонів гривень.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ), ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, у наприкінці жовтня 2023 року слідчі ДБР вже повідомляли про підозру екс-заступнику міністра та екс-керівнику одного із департаментів Міністерства оборони України, які під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на сотні мільйонів гривень. Посадовці отримали підозру за статтею перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України.

Додамо, Міністерство оборони створило дворівневу систему закупівель за стандартами Північноатлантичного альянсу. Це допоможе зменшити корупційні ризики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.01.2024 10:59