Фото: митниця Румунії

Румунські митники затримали вантажівку з України, "нашпиговану" цигарками на понад 1 млн євро

Інспектори Центрального апарату Митного управління Румунії та Регіонального митного управління міста Брашов затримали вантажівку української реєстрації, у якій серед вантажу кондитерських виробів були виявлені чотири мільйони цигарок. Контрабандний вантаж мав маркування DUTY FREE.

Про це повідомили румунські митники та місцеве видання News BV.ro.

У документах водія було вказано, що він транспортує кондитерські вироби, однак, провівши ретельний огляд транспортного засобу, румунські митники виявили заховані у вантажному відсіку за піддонами із солодощами 200 тисяч пачок цигарок.

Інспектор румунської митниці Даніель Лука у коментарі виданню Nova TV повідомив, що вартість коробів із цигарками, попередньо, перевищує один мільйон євро.

"На підставі аналізу ризиків було обрано цю вантажівку, яка в'їхала з України, в режимі митного транзиту. Завдяки певним процедурам, нам вдалося зупинити її в районі міста Брашов. У ході перевірки, крім заявленого товару, було виявлено велику кількість сигарет. Цигарки перерахували. Там близько 400-500 коробів цигарок на суму один мільйон євро", — повідомив румунський посадовець.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Держприкордонслужби викрили сталу злочинну схему контрабанди цигарок до Румунії. Місцеві жителі наближених до кордону населених пунктів Буковини нелегально переправляли цигарки елітних брендів з України до Румунії через прикордонні ліси. Встановлено, що у цьому "бізнесі" їм допомагали прикордонники та працівники лісового господарства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.03.2023 09:49