Фото: росЗМІ

Саміт БРІКС у Африці: Путін і досі не підтвердив свій візит

Російський диктатор Володимир Путін офіційно не підтвердив, що приїде на саміт БРІКС до Південної Африки. Захід відбудеться у Йоганнесбурзі наступного місяця.

Про це заявив генеральний секретар правлячої партії ПАР Фікіле Мбалула, передає Eyewitness News.

За його словами, африканський національний конгрес досі не отримав від Кремля інформації про те, чи візьме російський диктатор участь у саміті БРІКС. При цьому політик наголосив, що Південна Африка повинна переглянути свою участь у деяких міжнародних організаціях.

"Крім того, Південна Африка повинна розглянути або відкликання, або зміну наших зобов'язань перед деякими міжнародними установами, які не служать нашим національним інтересам", — сказав він.

Саміт БРІКС

БРІКС — неформальне об'єднання, до складу якого входять Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південно-Африканська Республіка.

Саміт БРІКС запланований на 22-24 серпня. ПАР при цьому ратифікувала Римський статут, а оскільки Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна у справі про незаконну депортацію українських дітей, керівництву країни постійно ставлять запитання, чи готові вони виконати вимоги ордера й заарештувати Путіна. Але поки Південна Африка не висловлювала готовності зробити це.

Нагадаємо, 17 червня під час візиту до України президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що влада країни обговорює участь російського диктатора Володимира Путіна в саміті БРІКС у серпні. І це попри те, що ПАР зобов'язана арештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2023 21:06