Фото: Офіс президента

Санду про російську атаку на Одесу: Затримка допомоги ставить на карту ще більше невинних життів

Президентка Молдови Майя Санду відреагувала на нічний обстріл Одеси російськими загарбниками, внаслідок якого загинули вже вісім людей.

У власному дописі в соцмережі X лідерка Молдови наголосила, що російська атака на Одесу вкотре доводить гостру потребу України у допомозі.

На думку посадовиці, кожен день зволікання партнерів щодо військової підтримки ставить на карту життя невинних українців.

"Чергова атака російського безпілотника в Одесі забрала життя, слугуючи суворим нагадуванням про те, що Україні терміново потрібна додаткова допомога. Кожен день має значення, і затримка допомоги ставить на карту ще більше невинних життів", — заявила Санду.

Президентка Молдови відреагувала на російську атаку на Одесу

Скріншот допису Майї Санду у соцмережі X

Що відомо про обстріл Одеси 2 березня

Вночі 2 березня російська армія завдала удару "шахедами" по Одесі. Внаслідок атаки терористів зруйновано дев'ятиповерхівку.

Станом на 21:30 кількість жертв становила вісім осіб, серед них двоє дітей. Також поранення отримали ще вісім мешканців багатоповерхівки, які на момент обстрілу перебували у власних квартирах.

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що у звʼязку з людськими втратами через російську дронову атаку 3 березня в Одесі та області оголошено Днем жалоби.

Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорос Русопулос відреагував на нічний обстріл Одеси росіянами 2 березня. На думку президента ПАРЄ, країна-агресорка має понести покарання за всі вчинені воєнні злочини на території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2024 23:22