Фото: Укрінформ

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка посприяла депортації тисячі українських дітей

Служба безпеки України повідомила про підозру власниці туристичної фірми в Криму. Вона допомогла рашистам насильно вивезти понад тисячу українських дітей з тимчасово окупованих районів на півдні та сході України.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Неповнолітніх вивозили до Севастополя протягом вересня-жовтня 2022 року під виглядом "добровільної евакуації". Серед потерпілих — сироти та сотні дітей, батьки яких були незаконно затримані окупантами на спробі виїхати із зони бойових дій.

Для забезпечення депортації неповнолітніх російські загарбники залучили власницю однієї з кримських туристичних агенцій. Саме вона добровільно погодилася допомогти окупантам примусово вивезти дітей з Херсона, Мелітополя, Донецька, Луганська та Макіївки на територію тимчасово окупованого півострова. Для цього виділила автобуси і забезпечила подальше розміщення депортованих дітей на базі соціальних об’єктів у Криму.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили власниці турфірми про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі вона переховується на тимчасово окупованій території півдня України.

"Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності", — поінформували в СБУ.

Нагадаємо, колаборанту, який очолив СІЗО в окупованому Маріуполі, загрожує довічне ув'язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.04.2023 13:40