Фото: 0462.ua

СБУ прийшла з обшуками до тимчасового мера Чернігова

Вранці у вівторок, 5 вересня, Служба безпеки України проводить обшуки у виконувача обов’язки мера Чернігова Олександра Ломако. Чиновник припускає, що обшуки пов’язані із закупівлями обладнання для енергетики. 

Про це він повідомив у Telegram.

"В мене вдома обшуки. Зараз. Поки збирав дітей до школи, до мене завітала група представників СБУ. Будуть обшукувати квартиру. На якій підставі: рішення Шевченківського суду Києва", — написав він.

Попередні обшуки у Ломако

У травні правоохоронці провели обшуки у кабінеті в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако. Він повідомляв, що вони шукали будь-які документи, які б підтвердили звільнення відстороненого Яворівським районним судом мера Владислава Атрошенка. Ломако  вважає, що це тиск на місцеве самоврядування, а дії силовиків "координуються з Печерських пагорбів". 

Як відомо, раніше Ломако обіймав посаду секретаря міськради Чернігова. 9 лютого він став виконувачем обов'язків міського голови. Це сталося після того, як львівський апеляційний суд заборонив Владиславу Атрошенку обіймати посаду міського голови Чернігова протягом року.

Як повідомлялось, Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду ДПСУ у воєнний час, мер Чернігова відправив свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції України викрили заступника начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань. Він вимагав гроші за можливість залучення іноземних інвестицій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2023 08:35