Фото: СБУ

СБУ вручила підозру поплічнику Януковича, який працює на окупантів у Запорізькій області

Слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу на ще одного поплічника Віктора Януковича, який зараз допомагає Російській Федерації. Йдеться про колишнього очільника Державної реєстраційної служби України Дмитра Ворону.  

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними слідства, наприкінці 2022 року Ворону призначили так званим "сенатором РФ — представником виконавчого органу влади Запорізької області". На цій "посаді" він координував захоплення українських підприємств на тимчасово окупованій території Запоріжжя. 

Відомо, що Ворона за власної ініціативи допомагав рашистам формувати окупаційні адміністрації в тимчасово захоплених районах Херсонської та Запорізької областей. Також був "радником" гауляйтера Балицького. Крім того, саме Ворона підготував звернення до Володимира Путіна щодо заохочення державними нагородами російських військових та колаборантів, які сприяли окупації регіону.

"На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору)", — повідомили у відомстві.

Суд вже наклав арешт на майно зловмисника на десятки мільйонів гривень: квартири фігуранта в Києві та Миргороді, будинок загальною площею понад 300 кв. м під Києвом та 10 земельних ділянок в столичному регіоні.

"Наразі тривають комплексні заходи для притягнення ворожого пособника до відповідальності за злочини проти України. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми", — додали в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки повідомила про підозру колишньому керівнику охорони президента-втікача Віктора Януковича В’ячеславу Заневському. Його звинувачують у пособництві РФ під час окупації Херсонщини та Миколаївщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.05.2023 15:22