Фото: скріншот

СБУ оголосила підозру екс-керівнику охорони Януковича

Служба безпеки повідомила про підозру колишньому керівнику охорони президента-втікача Віктора Януковича В’ячеславу Заневському. Його звинувачують у пособництві РФ під час окупації Херсонщини та Миколаївщини.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Після захоплення Херсона і частини Миколаївської області Заневський допомагав загарбникам у поширенні кремлівського режиму та придушенні руху опору", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у липні минулого року на Заневського вийшов його син, який входив до складу окупаційних угруповань РФ на тимчасово захопленій частині півдня України.

"Тоді він звернувся до свого батька з проханням посприяти російським каральним органам у виявленні місцевих українських патріотів, у тому числі учасників АТО і ветеранів ЗСУ",  розповідають в СБУ.

У відповідь на це Заневський сконтактував сина з двома своїми знайомими — очільниками створених агресором так званих "МВС" і "Державної служби безпеки" у тимчасово окупованій Херсонській області.

"Надалі вони передавали російським загарбникам персональні дані про місцевих жителів та сприяли викраденню людей", — зазначили в СБУ.

Також Заневський консультував військові підрозділи країни-агресора щодо тактики ведення бойових дій проти Сил оборони.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору). Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, днями Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступнику директора Національного природного парку "Нижньодніпровський" в Херсонській області. Чоловік передав окупантам майно парку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2023 10:42