Фото: СБУ

СБУ затримала одесита, який збирав у Києві інформацію для нових ракетних ударів

У Київській області правоохоронці затримали російського агента, який допомагав ворогу готувати ракетний обстріл столиці. За розвідувальні дані зрадник України отримував кошти від росіян.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

"За вказівкою агресора він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону. Найбільше ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки", — йдеться у повідомленні.

сбу

Фото: СБУ

Окрім того, ворожий агент "зливав" окупантам інформацію про електропідстанції у Києві. Вороги сподівалися, що йому вдасться виявити поблизу енергооб’єктів місця бойового чергування української ППО.

"Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для підготовки нової серії прицільних повітряних ударів РФ по Києву та прилеглих населених пунктах. Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника "на гарячому", коли він здійснював відеозйомку військової бази ЗСУ та "прив’язував" її GPS-координати до електронної карти", — розповіли в СБУ.

зрадник україни

Фото: СБУ

Зловмисником виявився 23-річний мешканець Одеси, який переїхав до Києва у пошуках роботи. Він залишав власні "резюме" на спеціалізованих інтернет-платформах з пошуку підсобних робіт. 

"Таким чином на нього вийшла російська воєнна розвідка, яка за гроші залучила його до співпраці на користь країни-агресора. Всю подальшу комунікацію здійснювали через один із месенджерів. Для конспірації зрадник створив декілька анонімних облікових записів", — пояснили правоохоронці. 

Під час обшуку у нього вдома знайшли ноутбук і смартфон з доказами розвідувально-підривної діяльності проти України. Зловмисникові вже оголосили про підозру та взяли під варту. Йому  загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у Харківській області правоохоронці викрили зрадницю, яка сприяла вивезенню українського врожаю до РФ. Нею виявилась місцева підприємиця-колаборантка.Маючи спеціальну техніку і обладнання та залучивши найманих працівників, підозрювана організувала збір українського врожаю, який пізніше окупанти вивозили до Бєлгородської області РФ і там реалізовували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 10:30