Фото: nrcu.gov.ua

Шахраї вигадали нову схему у Facebook, пов'язану з кіно

Шахраї вигадали нову схему для обману користувачів соцмереж. Так, у Facebook поширюється спам-розсилка із повідомленням до особи, у якому запитують, чи то не вона з’явилася у фільмі. Також зловмисники прикріпляють лінк, який схожий на сайт відеохостингу, однак при переході на нього у користувача можуть викрасти особисті дані.

Про це поінформувала прес-служба патрульної поліції Київської області.

"У Facebook активізувалася нова шахрайська схема: питання: "Це ти у фільмі?", а за тим — посилання, схоже на сайт відеохостингу. У разі, якщо ви перейдете за посиланням, ваші конфіденційні дані можуть бути викрадені шахраями", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці надали людям кілька порад, як не дозволити зловмисникам викрасти свої дані.

Патрульні радять громадянам не переходити за сумнівними посиланнями й негайно надсилати скаргу на допис та блокувати його відправника.

"Не повідомляйте нікому свої особисті й банківські дані. Створюйте для кожного акаунту складні паролі з великих й малих літер, цифр та символів. Використовуйте для кожного акаунта тільки унікальний пароль, за можливості налаштуйте двофакторну автентифікацію. Застосунки та програми завантажуйте лише з офіційних джерел", — рекомендують у поліції.

Правоохоронці наголошують, що важливо також встановити антивірус та систематично оновлювати його та операційну систему.

Нагадаємо, раніше Департамент кіберполіції Національної поліції розповів про найпоширеніші шахрайські схеми аферистів в Україні. До них відносяться продаж дешевих товарів "з рук в руки", дзвінки від імені представників банків та соціальні виплати під час війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.08.2023 08:29