Фото: Pexels

"Подивіться, хто загинув у ДТП": українців попередили про нове шахрайство в соцмережах

У соціальній мережі Facebook зловмисники масово тегають публічні сторінки або надсилають користувачам вірусні повідомлення. У листі йдеться про фейкову смерть знайомих одержувача.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації. 

"Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…" — так виглядає спамове повідомленя. 

Зазначається, що мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі.

"У жодному разі не переходьте за посиланням сумнівного типу. Якщо ви отримали таке повідомлення, потрібно надіслати скаргу на допис та заблокувати джерело його розповсюдження", — застерігають працівники центру.

У ЦПД зазначають, що якщо ж ви стали жертвою шахраїв та втратили доступ до своєї сторінки у соцмережі, то потрібно звернутися до кіберполіції або інших компетентних органів.

Нагадаємо, раніше Київська міська прокуратура просила громадян України не відкривати листи, відправлені нібито від її імені. Повідомлення містили шкідливий вміст. Спам-розсилку нібито від імені Київської міської прокуратури здійснюють невідомі особи. У повідомленнях, які надходять на електронну пошту, міститься файл під назвою "Спецповідомлення" або "Електронна копія службового листа", який може мати вірусну програму. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2023 05:35