Андрій Лунін. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Шанс для Луніна: Куртуа через травму опинився поза заявкою "Реала"

Основний голкіпер "Реала" Тібо Куртуа отримав травму в матчі з "Атлетіко", що підвищує шанси на вихід у старті "вершкових" Андрія Луніна. Після обстеження у 32-річного бельгійця була діагностована травма абдуктора лівої ноги.

Про це повідомляє офіційний сайт мадридського клубу. За прогресом відновлення Куртуа спостерігатимуть клубні лікарі "Реала".

Як зазначає AS, Тібо Куртуа зможе зіграти з "Сельтою" в Ла Лізі 19 жовтня, а в матчах з "Ліллем" у Лізі чемпіонів 2 жовтня та з "Вільярреалом" в чемпіонаті Іспанії 5 жовтня стоятиме у воротах Андрій Лунін.

Вже згодом "Реал" опублікував заявку на матч Ліги чемпіонів проти "Лілля". У цей список не потрапив воротар Тібо Куртуа.

Андрій Лунін цього сезону ще не грав за "Реал", у Куртуа чотири "сухі" поєдинки та сім пропущених голів в інших шести.

Кар'єра Андрія Луніна в "Реалі"

Як відомо, Андрій Лунін перейшов до "Реала" 2018 року з луганської "Зорі" за 8,5 мільйона євро. У двох наступних сезонах грав в оренді за іспанські "Леганес", "Вальядолід" і "Ов'єдо". До сезону-2023/2024 провів за клуб лише 17 матчів, у яких пропустив 19 голів і залишив свої ворота "сухими" лише чотири рази.

Загалом попереднього сезону Лунін провів 31 матч за "Реал" і пропустив 32 голи. У 12 поєдинках зіграв "на нуль". Лунін разом із "Реалом" двічі виграв Лігу чемпіонів — став першим дворазовим переможцем турніру серед українців. В останньому фіналі проти дортмундської "Боруссії" не грав — до складу повернувся Тібо Куртуа.

У складі мадридців українець виграв дев'ять трофеїв, серед яких два чемпіонства Іспанії, дві перемоги у Суперкубку Іспанії та Європи. Також українець вигравав Кубок Іспанії та Клубний чемпіонат світу.

Нагадаємо, український воротар Андрій Лунін продовжив контракт із мадридським "Реалом" до 2030 року. Тепер його угода зі столичним клубом Іспанії чинна ще на п’ять років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.09.2024 16:32