На фото: Келсі Хетчер з чоловіком. Джерело: ABC News

Шанс один на мільйон: американка з двома матками завагітніла близнюками — по одному в кожній

Американка завагітніла двома дітьми одночасно, кожна з яких перебуває в окремій матці. Шанс такої вагітності приблизно один на мільйон.

Про це повідомляє ABC News.

Відомо, що 32-річна мама трьох дітей Келсі Хетчер дізналася на початку цього року, що вагітна. Вона з чоловіком Калебом були дуже  здивовані такій події. Адже американка народилася з рідкісним захворюванням, відомим як дидельфіс матки, або подвійна матка. Тобто це означає, що у неї дві матки. Відомо, що це дуже рідкісна хвороба. 

Жінка дізналася, що у неї подвійна матка у віці 17 років, але з кожною з трьох попередніх вагітностей у неї була одна дитина, яка виношувалася в одній матці.

За словами доктора Річарда Девіса, фахівця з медицини матері та плода в Університеті Алабами в Бірмінгемському центрі жінок і немовлят, де Хетчер проходить лікування, шанси завагітніти в один і той же час в кожній матці становлять приблизно "один на мільйон"

"Коли я вперше дізнався про це, я подумав: "Цікаво, чи є хтось, з ким я можу зв'язатися, щоб просто подивитися, яким був їхній досвід", — сказав Хетчер в інтерв'ю "Доброго ранку, Америка".

На фото: Келсі Хетчер. Джерело: ABC News

На фото: Келсі Хетчер. Джерело: ABC News

За словами акушера-гінеколога, який доглядає за Хетчер, двоє немовлят вважаються різнояйцевими близнюками.

Фото: ABC News

Фото: ABC News

Нагадаємо, лікарі з трьох міст провели надскладну операцію у Львові. Аби зберегти функціональність ноги юній дівчині з онкологією, вони видалили середню частину кінцівки, а нижню перевернули на 180 градусів і пришили задом наперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.11.2023 18:13