Сергій Ребров. Джерело: УАФ

"Шанси є навіть тоді, коли їх немає": Ребров розповів, що "світить" збірній України у відборі на Євро-2024

Після поразки від команди Італії в Мілані (1:2) головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров оцінив шанси "синьо-жовтих" на вихід у фінальну частину чемпіонату Європи 2024 року.

"Шанси є навіть тоді, коли їх немає. Ми потрапили в дуже складну групу. Матчі з Італією та Англією стали ключовими. Якщо дивитися на турнірне становище, то ми маємо шанси. Ми дуже серйозно готуватимемося до двох наступних матчів. Я впевнений, що в нас є шанси на вихід з групи", — наголосив він під час спілкування з журналістами.

Ребров визнав, що дуже складно грати через два дні після дуже важкого матчу проти Англії, який закінчився з рахунком 1:1. До того ж Італія зіграла дуже інтенсивно, тож українські футболісти деколи не встигали за таким ритмом.

"Як і в матчі з Англією, була дуже гарна атмосфера. Я бачив, що навіть італійці підтримували Україну. Ми їм дуже вдячні. Але така атмосфера дуже допомагає господарям. Стадіон "Сан-Сіро" допоміг збірній Італії. Але ми вдячні, що Італія так нас прийняла", — зауважив головний тренер збірної України.

Попереду в "синьо-жовтих" — три матчі в боротьбі за путівку на Євро-2024: 14 жовтня — проти Північної Македонії, 17 жовтня — на виїзді проти Мальти та 20 листопада — знову проти Італії.

Зараз у групі C Італія, Україна та Північна Македонія набрали по 7 очок. Щоправда, італійці зіграли на один матч менше. Англія ж залишається явним лідером — 13 балів. Натомість Мальта не має жодного набраного пункту в п'яти іграх.

Які команди вийдуть на Євро-2024

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плей-оф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір — від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Нагадаємо, що в рейтингу ФІФА національна збірна України з футболу в червні стрибнула на шість позицій. Зараз наша команда перебуває на 24-му місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.09.2023 12:26