Фото: Національна поліція України

Шестеро російських військових розстріляли сімʼю на Київщині: у поліції встановили особи вбивць

Українські правоохоронці встановили особи російських військових, які розстріляли сім'ю біля села Мотижин на Київщині на початку повномасштабного вторгнення. Подружжя із дітьми намагалось виїхати з окупованого села Северинівка, однак росіяни вбили чоловіка та дружину.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України. 

"Правоохоронці встановили причетність до цього воєнного злочину військовослужбовців розвідувальної роти 37-ї окремої мотострілецької бригади 36-ї загальновійськової армії східного військового округу збройних сил РФ", — йдеться у повідомленні.

військові рф

Інфографіка: Нацполіція України

Відомо, що російські військовослужбовці облаштували стаціонарний блокпост на відрізку автодороги з Житомирської траси (Е-40) до села Мотижин. 3 березня 2022 року командир взводу наказав своїм підлеглим розстріляти два цивільні автомобілі, що рухалися їм назустріч.

"У Mazda CX-5 перебувала 31-річна жінка з восьмирічною донькою, в Kіа Magentis їхав її 31-річний чоловік зі старшою дівчинкою. Внаслідок розстрілу автомобілів подружжя загинуло на місці. Їх 15-річну доньку з тяжкими вогнепальними пораненнями окупанти вивезли до Республіки Білорусь, де вона померла", — зазначили правоохоронці.

Восьмирічна дитина вижила, росіяни залишили її місцевим мешканцям. Після деокупації Київщини дівчинку передали родичам.

У Нацполіції додають, що зібрали достатньо доказів причетності російських військових до розстрілу мирних людей. Крім того, вони підтверджені свідченнями одного з полонених військовослужбовців РФ, який наразі перебуває на під вартою.

Нагадаємо, в Україні уже розпочато понад 80 тисяч кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російської армії. Також правоохоронці оголосили майже дві тисячі підозр за цими фактами. Національна поліція також створила спеціальну базу "Воєнний злочинець", до якої внесено понад 200 тисяч записів про російських найманців і військових. Володимир Зеленський подякував усім слідчим, які розслідують кримінальні правопорушення, зокрема й воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 17:24