Фото: Укрінформ

Дерев'яними палицями ламали суглоби: у поліції розповіли про звірства окупантів на Київщині

Після деокупації в Київській області правоохоронці виявили 1376 тіл загиблих та 15 місць масового поховання людей. Мирних жителів жорстоко катували, а згодом вбивали російські військові.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

За його словами, окупанти вдавалися до різних катувань та вбивств. Страчували вони не лише дорослих людей, а й дітей та людей похилого віку.

"Найжахливіший злочин — це вбивство людини. А ще жахливіше – вбивство дитини. Ми бачили масові вбивства дітей, людей похилого віку. На всіх деокупованих територіях, де базувалася Росія. Катували по-різному: душили автомобільним тросом, били током, просто били. Були окремі кати, які за допомогою дерев'яних палиць ламали людям суглоби. У нас є ці свідчення. На жаль, це все було масово. Після цього людей, як правило, страчували. Мало кому вдалося вижити", — сказав Нєбитов.

На думку начальника поліції Київщини, росіяни таким чином вчиняли масовий садизм, проявляли до українців усю свою ненависть:

"Це — масовий садизм. На всій території, де вони були, викрадали, катували, вбивали людей. Росіяни очікували зустріч з квітами, але всюди був супротив. Та ненависть, яка у росіян є всередині, відобразилася на людях в окупації".

Нєбитов повідомив, що наразі правоохоронні органи націлені на те, щоб розкривати воєнні злочини росіян. На базі Національної поліції створена база даних воєнних злочинів, куди всі надсилають інформацію щодо солдатів російської армії та найманців, які перебували на території України.

"У цій базі вже понад 200 тисяч осіб. Окремо працюємо по процесуальному обґрунтуванню. У поліції Київщини напрацьовано понад 40 росіян, які вчиняли злочини на території нашої області", — додав начальник поліції Київщини.

Нагадаємо, суд визнав винними дев'ятьох військовослужбовців Російської Федерації, які скоїли численні воєнні злочини під час окупації Київщини. У березні 2022 року окупанти утримували мешканця Бучанського району в заручниках. Чоловіка катували, зав’язували руки пластиковими хомутами, заклеювали очі скотчем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 17:39