Фото: росЗМІ

Скільки вояк Путіна "прихистив" Лукашенко: дані прикордонників

На території Білорусі наразі перебувають близько 2,5 тисячі російських військових. Ситуація залишається повністю контрольованою українськими військами. 

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, кількість російських військовослужбовців є значно нижчою, ніж була ще кілька місяців тому, коли вона могла досягати і 10-11 тисяч осіб. Речник ДПСУ наголосив, що російські військові, як правило, залучені до підготовки чи навчань та перебувають на полігонах. Підрозділи, які пройшли підготовку в Білорусі відправляють на Донбас, аби поповнити сили загарбників.

"Наразі бачимо, що багато підрозділів виводять з Білорусі, однак поповнення полігонів не відбувається", — заявив речник.

Нагадаємо, 13 травня з'явилась з'явилася інформація, що білоруського диктатора Олександра Лукашенка привезли в президентську клініку під Мінськом. Самопроголошений президент Білорусі вже кілька днів не з'являвся на публіці.

Графік самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка за останні дні різко змінився. Прес-служба диктатора жодним чином не реагує на стан здоров'я політика.

Відзначимо, що 2 травня Олександр Лукашенко збирав нараду "з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку та заходів щодо охорони державного кордону". Він заявляв, що на білоруському кордоні відбуваються провокації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 14:22