Фото тематичне. Джерело: 24 канал

Катували та погрожували вбивством жителю Бучі: в Україні засудили групу рашистів (фото, відео)

Суд визнав винними дев'ятьох військовослужбовців Російської Федерації, які скоїли численні воєнні злочини під час окупації Київщини. Злочинцям, які нині перебувають у розшуку, призначили покарання у вигляді позбавлення волі.

Про це повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Правоохоронці встановили, що в березні 2022 року окупанти утримували мешканця Бучанського району в заручниках. Чоловіка катували, зав’язували руки пластиковими хомутами, заклеювали очі скотчем.

Слідчі поліції Київщини встановили, що злочини скоювали військовослужбовці 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил Росії в складі 35 загальновійськової армії.

"Суд засудив одного зловмисника до 12 років позбавлення волі, чотирьох до 11,5 років та інших до 11 років позбавлення волі. Наразі всі вони перебувають у розшуку", — поінформував Нєбитов. 

Нагадаємо, російські загарбники могли вчинити на території України десятки тисяч воєнних злочинів. Станом на квітень 2023 року було ідентифіковано 310 підозрюваних.

Так, в Україні правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта РФ Андрія Мордвічева, який віддавав наказ штурмувати завод "Азовсталь" у Маріуполі.

На Харківщині судитимуть трьох російських військових, які у травні 2022 року під час окупації Ізюма погрожували розстрілом та пограбували цивільних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 12:13