Фото: facebook.com/AndriyKostinUa

Генпрокурор розповів, скільки в Україні зареєстрували воєнних злочинів РФ

Російські загарбники могли вчинити на території України десятки тисяч потенційних воєнних злочинів. Було ідентифіковано 310 підозрюваних.

Про це заявив генпрокурор України Андрій Костін, пише CNN.

Зазначається, що генпрокурор виступив в комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США. Він повідомив, що його відомство зафіксувало 80 тисяч випадків потенційних воєнних злочинів: станом на сьогодні вже засуджено 31 ворожого солдата.

Костін також додав, що було ідентифіковано 310 підозрюваних у воєнних злочинах та завершено справи проти 152 потенційних злочинців.

"Деякі справи ведуться заочно, тому що ми встановили особи злочинців, у нас є повний набір доказів, але ми не можемо чекати, що колись ми їх упіймаємо, але процедура заочного розгляду справ трохи довша через процедурні обмеження", — додав Костін.

Він закликав міжнародну спільноту допомогти Україні розвідувальною інформацією, оскільки Офіс генпрокурора ідентифікував ще тисячі ймовірних військових злочинців, але для суду немає необхідного набору доказів.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 22:42