Фото: Офіс президента

Скільки кримінальних проваджень відкрили в Україні щодо воєнних злочинів РФ: заява президента

В Україні уже розпочато понад 84 тисячі кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російської армії. Також правоохоронці оголосили понад 1 800 підозр за цими фактами.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Крім того, Національна поліція також створила спеціальну базу "Воєнний злочинець", до якої внесено понад 200 тисяч записів про російських найманців і військових. Володимир Зеленський подякував усім слідчим, які розслідують кримінальні правопорушення, зокрема й воєнні злочини.

"Встановити повну правду про злочини окупантів на нашій незалежній українській землі — це фундаментальна передумова для того, щоб притягти до повної відповідальності й саму Росію за агресію й терор. Ми маємо зробити все задля справедливості, і я вдячний тим із вас, хто наближає цей день, цей час — час справедливості", — сказав президент.

Нагадаємо, 4 липня в Україні відзначають День Національної поліції України. Зеленський узяв участь в урочистостях та привітав усіх причетних із професійним святом. Глава держави подякував українським поліцейським за службу Україні та українському народові.

Цього дня в Україні відкрили Центр стратегічного аналізу та прогнозування Міністерства внутрішніх справ. Він здійснює моніторинг і аналіз ситуації на кордоні, у пунктах пропуску, даних щодо обстрілів, злочинів, пожеж, розмінування, інформації міграційної служби щодо виданих документів, іноземців, які перебувають в Україні тощо. Здійснюється й контроль ситуації на Запорізькій АЕС, відстежується радіаційний стан та прогнозується можливий розвиток ситуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2023 16:41