Фото: Рixabay

Школярів у кількох областях перевели на дистанційне навчання

Влада двох областей ухвалила рішення про переведення школярів на дистанційне навчання 8 та 9 травня. Такі заходи пов'язані із безпековою ситуацією. Зокрема, учні вчитимуться онлайн 8-9 травня у Полтавській та Кіровоградській областях.

Так, Департамент освіти й науки Полтавської обласної військової адміністрації, зважаючи на провокаційні обстріли з боку Росії, рекомендував школам Полтави у понеділок та вівторок працювати дистанційно. Садочки працюватимуть у звичному режимі.

На Кіровоградщині учні ці два дні також вчитимуться онлайн. В обласному департаменті освіти розповіли, що здійснили моніторинг формату навчання учнів у різних областях на 8-9 травня. Там зазначили, що більшість областей України перейдуть на дистанційне навчання.

"Знаємо, з яким підлим, цинічним, підступним ворогом воюємо. Життя і безпека — найголовніше", — заявили у Кіровоградській ОВА.

Нагадаємо, раніше заступник міністра освіти й науки України Андрій Вітренко повідомив, що цьогоріч навчальні заклади будуть самостійно вирішувати, чи дозволяти проведення випускних вечорів. Він зауважив, що всі воєнні адміністрації та школи мають враховувати безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану. На сьогодні в Україні працюють понад 12 тисяч шкіл.

Також повідомлялося, що українські вступники зможуть подати атестат для реєстрації на Національний мультипредметний тест (НМТ) із закордонним документом про освіту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.05.2023 01:38